19.4 C
Chișinău
luni, 24 iunie 2024

Adevarul : Unioniştii anunţă „un spectacol tricolor de excepţie” la Chişinău

Must read

Platforma Unionistă Acţiunea 2012 anunţă „un spectacol tricolor de excepţie” care va fi organizat duminică la Chişinău, 25 martie, în Piaţa Marii Adunări Naţionale de la Chişinău la „Marea Adunare Centenară”. Potrivit organizatorilor Alianţa pentru Centenar, toate primăriile care au semnat declaraţiile de unire vor primi un steag personalizat cu numele localităţii, sub care să se poziţioneze participanţii la manifestaţie.

Într-un comunicat de presă emis de „Acţiunea-2012” se spune că „partidele politice de pe ambele maluri ale Prutului sunt invitate să participe la evenimentul menit să marcheze Centenarul Unirii Basarabiei cu România şi să recunoască, astfel, că această sărbătoarea este mai presus de orice interes politic vremelnic”.
„În schimb, organizatorii permit fiecărui preşedinte de formaţiune politică să ţină o scurtă alocuţiune şi să desfăşoare propriile însemne”, se menţionează în comunicat. Caravana de înmânare a steagurilor localităţilor va avea loc zi de zi, până la Marea Adunare Centenară, în prezenţa autorităţilor locale. Mitingul va începe la ora 12:00, ia organizatorii susţin că evenimentul va aduna zeci de mii de manifestanţi din toată Republica Moldova. Circa 1.000 de participanţi sunt aşteptaţi din partea delegaţiilor primăriilor înfrăţite şi a organizaţiilor civice.

Citeste mai mult: adev.ro/p5w6ww

- Advertisement -spot_img

More articles

Lasă un răspuns

- Advertisement -spot_img

Latest article

Descoperă mai multe la Cotidian ⓜ mapamond domains

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura