26.2 C
Chișinău
duminică, 14 iulie 2024

Evzmd.md : Dodon vrea să creeze un „Front național” împotriva unioniștilor

Must read

Mișcarea unionistă poate avea și deja are un efect invers – de mobilizare a cetățenilor în apărarea statalității moldovenești. Este mesajul președintelui Republicii Moldova, Igor Dodon, care a scris pe o rețea de socializare că este gata să formeze, în perioada 25-27 martie, un „Front Național” pentru a oferi „o platformă de rezistență cetățenilor moldoveni care sunt împotriva unirii cu România”.

Referindu-se la declarațiile simbolice de unire cu România, semnate de mai multe localități din țară, președintele a spus că numai într-un stat cu voință politică paralizată e posibil ca în primării să fie semnate „acte anticonstituționale de lichidare a statalității și independenței”. „Iar inacțiunea organelor de stat înseamnă suport direct, fie și ascuns, activității unioniștilor”, scrie IPN.

Igor Dodon afirmă că în fiecare zi îi sunt adresate mesaje din teritoriu, în care oamenii se arată revoltați de acțiunile unioniștilor, susținuți din exterior, dar și de suportul tacit care le este oferit din interior.

„Republica Moldova și România pot rămâne state-prieteni. De ce insistați ca reacția de apărare a cetățenilor să le transforme în state aflate în dușmănie?”, a scris președintele, adresându-se autoritățile locale și factorilor externi implicați în procese pe care Igor Dodon le numește anticonstituționale.

mai mult la : evzmd.md/politica/268-politic/71438-dodon-vrea-sa-creeze-un-%E2%80%9Efront-na%C8%9Bional%E2%80%9D-impotriva-unioni%C8%99tilor.html

- Advertisement -spot_img

More articles

Lasă un răspuns

- Advertisement -spot_img

Latest article

Descoperă mai multe la Cotidian ⓜ mapamond domains

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura