20.5 C
Chișinău
marți, 16 aprilie 2024

Realitatea.md : Krasnoselski visează la recunoașterea Transnistriei: „Nu mai luptăm pentru independență, deja am obținut-o!”

Must read

Liderul regiunii transnistrene, Vadim Krasnoselski, susține că în conformitate cu așa-numita Constituție a Transnistriei, se poate vorbi doar de un stat independent – Republica Moldovenească Nistreană. Acesta a analizat și relația dintre nerecunoscuta regiune și Republica Moldova. Declarațiile au fost făcute în cadrul unei întrevederi cu reprezentanții ministerului transnistrean al apărării, angajați ai procuraturii, militari, etc.

Liderul de la Tiraspol susține că evenimentele de la finele anilor ’90, prin care „Parlamentul Republicii Moldova a adoptat o declarație care a devenit o bază legală pentru independența regiunii transnistrene și prin care s-a încercat a fi spartă prin forță și călcată în picioare voința poporului transnistrean, prin vărsarea de sânge a locuitorilor din stânga Nistrului”.

Acesta a vorbit despre încercările Transnistriei de a găsi o cale pentru supraviețuirea pașnică alături de Republica Moldova și a menționat că Republica Moldova se caracterizează prin acțiuni incoerente și lipsite de compromisuri.

„Nu putem încălca legile statelor noastre. În caz contrar, aceasta va fi o crimă de stat, abandonarea intereselor poporului său. Legislația actuală trebuie respectată. În baza legislației noastre, nu putem vorbi despre integrare, federalizare și statut special. Pe baza actualei Constituții, putem vorbi doar despre un stat independent – Republica Moldovenească Nistreană. Nu mai luptăm pentru independență, doar o susținem, deoarece am obținut deja independența RMN. Căutăm recunoașterea Transnistriei!”, a subliniat Vadim Krasnoselski.

mai mult la : www.realitatea.md/krasnoselski-viseaza-la-recunoa-terea-transnistriei-nu-mai-luptam-pentru-independen-a-deja-am-ob-inut-o_74067.html

- Advertisement -spot_img

More articles

Lasă un răspuns

- Advertisement -spot_img

Latest article

Descoperă mai multe la Cotidian ⓜ mapamond domains

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura